Povestea Noastră

Povestea noastră a început în urmă cu aproape șase ani, în luna Decembrie 2004 când am cântat pentru prima oară de Crăciun în Biserica din Căpâlnaș, și în Biserica din Toc.

Ideea sau viziunea pentru o formație de acest gen în biserica noastră îi aparține fratelui prezbiter, Crinel Ignat, care a avut și inițiativa de a căuta atât instrumente, cât și oameni care să le folosească. Primele instrumente au fost ”descoperite” în podul bisericii din Toc, o moștenire rămasă de la fanfara care a cântat în Toc în urmă cu aproximativ 50 de ani. Apoi, treptat, prin donații de la diferiți frați, și diferite biserici, instrumentele s-au adunat.

La început, ideea a fost de a înjgheba o fanfară de bărbați, de adulți. Însă, Dumnezeu avea altceva în plan, și așa cum face El de obicei, a folosit lucrurile mai slabe pentru a le face de rușine pe cele tari. Așa că, până la urmă, fanfara a devenit una de copii, băieți și fete, care nu știau nimic despre ce înseamnă să sufli în trompetă, sau în basfligorn, sau în bas, dar care aveau o mare dorință de a învăța.

Am început cu în jur de 12 cântăreți, apoi ni s-au alăturat tot mai mulți de-a lungul acestor 6 ani. Pe parcurs, unii au venit, alții au plecat (și prezentăm lucrul acesta într-o altă parte a sitului), iar în prezent numărăm în jur de 30 de tineri care suflă sâmbătă de sâmbătă la repetiții și duminică de duminică la serviciul de biserică.

Am slujit în numeroase misiuni, în toată Valea Mureșului, și nu numai, în tabere cu fanfara în fiecare vară, în care învățăm atât muzică precum și lucruri despre Dumnezeul pe care îl lăudăm.

Vă mulțumim pentru că ați ales să vizitați site-ul nostru. Vom posta mai multe informații pe parcurs.

Reclame
  1. Monica Damiean

    a-ti fost mici si putini,dar acum sunteti mari si multi.multumim lui dumnezeu.

  2. foarte frumos:X oricum poza asta ii foarte expresiva!se vede multa bucurie:)

  3. hahaha! bateam pe toba cu ciocanu!

  4. ce mici erati aici:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: